Voi miten paljon iloa!

puuro

Meillä on vieraita Hollannista. Valloittava nuori pariskunta. Haudutin heille perinteisen ohrauunipuuron rikotuista ohrasuurimoista. Pistin padan uuniin kahdeksan maissa, sillä puuro tarvitsee hautuakseen pari tuntia. Kun vieraamme ilmestyivät kymmeneksi keittiöön, valmis herkku höyrysi lämpimänä.

Rapion ohrauunipuuro 

Oman aamiaiseni jälkeen väänsin uunin päälle ja säädin lämpötilan kahdensadan asteen paikkeille. Sekoitin puuroainekset voideltuun mustaan valurautapataan.

1 litra täysmaitoa
2 dl rapion ohraryynejä
1 tl suolaa

Yksinkertaista ja perin tuttua. Puurosuurimot on siis valmistanut juvalainen Rapion mylly, jonka tarpeista minä tällaiset herkut teen. Vaikken itse juuri puuroja syö vähähiilarisen elämäntapani vuoksi,vieraille tarjoan tätä äidin mulle aikanaan tutuksi tekemää herkkua mieluusti.

Vieraamme ihastuivat. Heille ohra oli ihmeellinen, uusi maku. Puuro maistui kuulemma superhyvälle sekä voisilmän että mun itse keittämän omenahillon kanssa – he kokeilivat molempia.

Tämä tavallinen arki ja meille umpitutut asiat ovat niin näille kävijöille kuin monille muillekin meillä piipahtaneille ulkomaalaisille eksoottisia. Sen tajuaminen ja tämän maalaisarjen jakaminen heidän kanssaan on jotenkin niin ELÄMÄÄ isoilla kirjaimilla.

puuro1 ryynit

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mainokset
%d bloggers like this: