Vadelmaveneellä mielen matkalle

IMG_3658Toiviaisen Kari kirjoitti Mikkelin teatterin Facebook-sivulle:

”Mikkelin teatteri tekee pienellä tekijäjoukolla isoa jälkeä. Sen koki ja näki Vadelmavenepakolaisen ensi-illassa lauantaina. Kiitokset kaikille tekijöille ja erityisesti Jimmy Asikaisen loistavasta roolityöstä. Kannattaa katsoa ja tulla kauempaakin nauttimaan suomalaisruotsalaisen kansankodin tunnelmasta!”

No niin hitto vie tekee. Kävimme pari viikkoa sitten katsomassa Miika Nousiaisen kirjoittaman ja Petteri Summasen ohjaaman Vadelmaveneen. Edelleen välähdykset singahtelevat mielen pinnalla, kytkeytyvät arjesta nouseviin asioihin ja keskusteluihin. Kyse on myös muusta kuin ruotsalaisuudesta. Kyse on identiteetistä ja sen oivaltamisesta. Elänkö omana itsensäni vai olenko omaksunut  identiteettiini aineksia jostain itseni ulkopuolelta. Syystä taikka toisesta.  Joskus ne ainekset ovat niin tiukassa ja syvällä, että asianomainen uskoo niiden olevan aidosti oman minän osana – jopa niin tiukasti, että on valmis tekemään vaikka rikoksia. Tämä on myös näytelmän yksi ulottuvuus, syvälle sieluun ankkuroitunut ruotsalaisuus.

Tai sitten naurun kannalta

Toisaalta Vadelmaveneen voi katsoa vaikka vain illan hauskana, hyvin rullaavana iltaohjelmana. Se pelittää ilman psykologista ulottuvuuttakin erinomaisesti. Nauroimme vedet silmissä niin kaikille Tarja Pyhähuhdan monista letkeistä ja luontevista hahmoista kuin koko näytelmän käänteillekin.

Herkullinen veto! Kiitos Jimmy Asikainen, Tarja Pyhähuhta, Ismo Sievinen, Tuomas Turkka, Vintte Viitanen ja Tuuli Anikari sekä koko teatterin tiimi! Valaisette arkea arvaamattomalla tavalla.

VINK VINK

Vadelmavenepakolainen on loistokoukku teatterin karsomoon myös sellaisille, jotka eivät teatteria juuri harrasta. Esitykset pyörivät 11.1.2014 saakka. Näytelmän esittely löytyy teatterin nettisivuilta.

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mainokset
%d bloggers like this: