Ihmiset, ihmisten tarinat ja yhteiset hetket

Päiväkirjatekstiä taannoiselta Köpiksen matkalta.

Kööpenhamina. Ensimmäisen kerran olin täällä aviomiehen kanssa syksyllä ja ihastuin ikihyviksi. Aikaisemmin olin ennakkoluloinen enkä edes tiedä tarkkaan miksi. Ajatus sieltä ja toinen täältä ja siinä se asenne oli. Tosin asenne taitaa olla muillakin, sillä FB-kaverini tuumasi
”Sitä paitsi Köpis on kivempi kuin maineensa.”
Kyllä, niin on. Valloittava kaupunki!

kööpenhamina 305

Ekalla kerralla vuokrasimme asunnon Nyhavnista. Sieltä käsin vaelsimme lähipuistoissa ja -kaduilla, matkasimme julkisilla keskustaan ja Tivolin kulmille ynnä tutkimme perinteiset turistipaikat. Onhan Pieni merenneito ja hulppea Oopperatalo nähtävä. Kansalliskirjaston nurkat piti nuuhkia ja kanavien rantoja kävellä. Venereissulla tsekkailimme kaupunkia vesiltä käsin. Matkasta jäi sellainen noste, että tänne pitää päästä uudelleen. Kuukautta ennen joulua sen keksin. Minä tuon tyttären tänne joululahjaksi. Aineeton lahja ja yhteistä aikaa, mikäs sen parempaa! Tällä kertaa luvassa oli second hand-surffailua ja -shoppailua (josta kirjoitinkin jo)  sekä kahvilafiilistelyä (jota muuten harrastimme aviomiehenkin kanssa).

Hospitality Club & CouchSurfing

Tällä kertaa etsin CouchSurfingin kautta tukikohtaa kaupungista ja löysin Bittenin. Ihan niinkuin Hospitality Club, myös CouchSurfing on tutustuttanut meitä ihmisiin, joita emme olisi muuten tavanneet. Muutama vuosi sitten viivyimme muutaman päivän suomalaiseksi osoittautuneen Linnyn ja hänen poikansa Vincentin luona Amsterdamissa. Huhti- toukokuussa lensimme Lappeenrannasta Bergamoon, Milanon kupeeseen. Majapaikka ja uudet ystävät asuivat Como-järven rannalla. Me majailimme talon ullakkoasunnossa, johon säteilevä emäntämme toi papusoppaa ja hänen alakerrassa asuva sydämellinen ystänsä tiramisua. Tervetuliaisillallisella oli tupa täynnä ystäviä ja puheensorinaa. Sen aikana saimme vinkkejä monen viikon tekemisiksi – aikaahan oli tietysti vain viikko.

Kööpenhamina (4)

Pala elämää

Reissaaminen on antoisampaa, kun aamukahvin ääressä ruksitaan karttaan emännän parhaat ruokapaikka- ja second hand -vinkit ja illalla puhutaan sosiaalipsykologiasta, työnteon motiiveista, työyhteisön toimivuudesta ja elämänvalinnoista. Sitä olemme tehneet täällä Nørrebrossa Bittenin ja Victorian luona!

Olen alun perin vähän varautunut ihminen, mutta voittanut itseni ja murtanut kohtaamisen muureja näiden kokemusten yhteydessä moneen otteeseen. Uuden ihmisen kotiin meneminen, perheen tapoihin mukautuminen ja arjen jakaminen vaikka vain muutaman päivän ajan vaatii avointa mieltä. Mutta kun se palkitsee. Matka on kymmenen kertaa enemmän ja merkittävämpi kuin hotellissa asuessa – vaikka olisi millainen hotelli. Kaikki tätä kautta tapaamamme ihmiset ovat olleet sydämellisiä ja vieraanvaraisia. Saamme omat avaimet ja keittiön käyttöohjeet. Jaamme palan elämää ja elämäntapaa. Kerromme ja kuuntelemme tarinoita. Maistelemme paistaessa levinneitä, mutta ah niin meheviä muffinseja ja litkimme kahvia kimpassa. Nämä ihmiset ovat ystäviä alusta saakka ja se juuri tässä on niin hauskaa.

Kööpenhamina (6)

Nyt nukumme Victorian vuoteeseen pedatussa siskonpedissä, jonka yläpuolelle viritettyt pikkuiset riisipaperivalot sammutamme juuri ennen nukahtamista. Sinivalkoraitaset peitot kaulaan asti vedettynä kuuntelemme kadun ääniä, joita ei kyllä kävelybaanalta paljon kuulu. Tytär taitaa vielä miettiä käydäkö sittenkin ostamassa eilen kirppikseltä löytyneeseen pitsimekkoon sopiva vyö vastapäisestä  second handista. Ja minä mietin, että pitääkö minun hommata jostain yksi matkalaukku lisää kaikille noille löydöille.

CouchSurfing
Hospitality Club

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mainokset
%d bloggers like this: