Varis on viksu lintu

Istun parhaillaan Minnan torikahvilassa Mikkelissä. Tulin teltan puolelle kahvini kanssa, koska tuolla auringonpaisteessa on mahdoton lukea läppärin näytöltä mitään heijastusten vuoksi. Tsekkasin äsken meilit ja kurkistin Facebookin kuulumiset. Nyt hohhailen tässä ihmisiä ihmetellen ja jatkan kirjoitushommilla. Ei tartte takkia enää. On lämmintä. Kesä.

Tuossa läpinäkyvän teltan muoviseinän takana on ei niin kovin kaunis roskasaavi. Sen merkitys ja ruma ulkonäkö kuitenkin haihtui mielestä, sillä roskasaavin reuna osoittautui hetki sitten mainioksi ihmeellinen luonto-näyttämöksi. Kahvilayrittäjä Mortti oli juuri siivonnut asiakkaan jäljiltä pöydän ja heittänyt kertakäyttöastiat roskiin, kun varis pyrähti saavin reunalle ja aloitti shown. Se poimi lautasia yksi kerrallaan nokkaansa ja ravisteli. Kun mitään ei löytynyt, se heitti lautasen toiselle reunalle saavia ja otti nokkaansa seuraavan. Touhu oli järjestelmällistä.

Ruokaa varis ei ehtinyt löytää, kun kahvilan asiakas alkoi lähestyä punaisen tarjottimensa kanssa. Lintu pyrähti siivilleen. Minusta se ei piitannut, vaikka istuin aivan lähellä. Taisin olla sen silmissä vaaraton, muovin sisään vangittu olento.

Vaikka sinänsä mitään ihmeellistä ei tapahtunut, minulla on nyt hirmuisen hyvä mieli. Jos olisi ollut vimmattu kiire, en tuotakaan varista ja sen temppuilua olisi ehtinyt havaita. Aika viksu lintu.

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: