Löytöjä roskalavalta

Viime perjantaina, kun valmistelimme huushollia ravintolapäivän kahvila Kardemimmiä varten, vein miehen kanssa  roskalastia roskikselle. Kantta raottaessaan mies huomasi roskiksen nurkassa jotakin. Löysimme korin, jonka toinen hantaaki oli murtunut sekä trumpetin, jota joku oli kohdellut kaltoin. Ongimme ne talteen.

Kotona pätkäisin rikkinäisen korin kahvan kokonaan pois ja sijoitin koriin orvokkiruukun. Sen ehjän kahvan pujotin pyörän tankoon. Trumpetin paikka löytyi tarakalta. Sitten oli pihainstallaatio oli valmis. Tämä jos mikä on arjen iloa ja kauneutta. Kun katselen sitä, mieleen tulvii tarinoita. Millainen tyyppi ajaa tällaisella vanhalla fillarilla trumpetti tarakalla? Mitä on tapahtunut? Nainen varmaankin, koska on noin muhkeat kukkaset tuossa edessä. Ehkä liehuvat helmat, kukkia ja kevyttä kangasta.

Kerrankin tein roskalavalta löydön. Täällä maalla siellä on yleensä vain haisevia roskapusseja toisin kuin Helsingissä. Avotakan tarinat Punavuoren ja Eiran roskalavalöydöistä kaikuvat mielessä. Muistan yhdenkin tarinan, jossa sisustaja oli bongannut lavalta laatikollisen ihania liinavaatteita. Minä innostuin kyllä näistäkin kahdesta löydöstä kovasti!

Tällaisia virityksiä ei voi K-raudasta ostaa ja se ehkä tässä onkin parasta.

Mielessä on nyt myös spraymaalipurkki ja uusi väri fillarille. Siniturkoosia? Siniviolettia? Mutta entä jos haluan vaihtaa kukat pinkkeihin tai keltaisiin tai vaikka kirkkaanpunaisiin –  tai onnistun tappamaan nämä orvokit ja on pakko vaihtaa. Kaveri ehdotti vihreää. Se sopisi monenvärisiin kukkasiin.

Mainokset
Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: