Ravintolapäivä Koivakkalassa: kesäkahvila KARDEMIMMI

Eilen oli viides ravintolapäivä. Meillä täällä Koivakkalassa tytöt – Juuli ja Sara, lukion ykkösluokkalaiset – pitivät kesäkahvila Kardemimmiä. Minä toimin taustaenkelinä ja keskityin lähinnä tiskaamaan. Ennakkoon hommasin tarvikkeet, suurin osa oli luomua. Edellisiltana keittiössä syntyi gluteenitonta kasvispiirakkaa, vähähiilihydraattista mutakakkua sekä kaurakeksejä, joiden valmistuksesta alla on pari kuvaa. Myös valkosuklainen mansikkajuustokakku tehtiin jo perjantaina hyytymään. Se onnistui täydellisesti. Ensimmäinen asiakas tuumasikin, jotta taivaallisen hyvää.

Miten keretään – keretään me!

Perjantaina hurahti tietysti puoleenyöhön. Aamulla tyttöjen kello soi seiskalta ja alkoi aamuvuoro. Tytöt vuorottelivat keittiössä.Kun Sara teki porkkanasämpylätaikinaa, Juuli laittoi tukkaa kuntoon. Vuoronvaihto ja Juuli kaivoi esille mokkapalaohjeen ja pisti strösselipurkin valmiiksi pöydänkulmalle odottamaan päällisen koristelua.

Aamun ohjelmassa oli sen sata pientä puuhaa aina kirppistavaroiden virityksestä lainakahvinkeittimen puhdistukseen ja aurinkovoin valmistukseen. Henrik lakaisi ja siisti ulkohuussin sekä viritti pihalla paikkoja. Tuulevi nosteli lukulehtikasoja sinne tänne ja asetteli liinat ja penkin pehmusteet paikalleen. Lautasliinat lasipurkkeihin, kupit, lasit ja asetit pöydän päähän, mummon mehut kannuun. Sämpylöiden täyttö ja kaurakeksien asettelu tarjottimelle. Sitten tsekkaamaan kakkua – kuinka hyytyi? Hyvin hyytyi. Loppumetreillä tuli tietysti kiire, mutta näin spontaanin kahvilan pitäjinä tytöillä oli kokonaisuus hyvin paketissa. Ensimmäiset asiakkaat pyrähtivät paikalle heti puolenpäivän jäkeen.

Mainio päivä

Keli komeili ja sehän sopii täällä järven rannalla. Olimme virittäneet pihalle paikkoja kaikkiaan liki parillekymmenelle ihmiselle. Sisälle mahtui vähän toistakymmentä. Asiakkaita tuli tasaiseen tahtiin ja paikat riittivät niin, että täällä kerkesi istuskella vähän pitempäänkin ynnä rupatella rauhassa. Kardemimmin vieraita oli viitisenkymmentä, sen verran mitä odotimmekin.

”Oli kyllä tosi  hyvä saada tällaista kannustavaa palautetta”, sanoivat tytöt illalla kelatessaan päivän aikana tulleita ja Facebookin kautta välittyneitä kommentteja. Sanoisin, että tällainen on korkeamman tason yrittäjyyskasvatusta.

Mainokset
Avainsanat: , ,

Yksi ajatus artikkelista “Ravintolapäivä Koivakkalassa: kesäkahvila KARDEMIMMI

  1. Kristiina Pyylampi sanoo:

    ..kunpa oisin saanut olla muukaana 🙂
    -Krisse 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: