Kirppispäivä. Siivouspäivä. Hyvä päivä.

Huhheijaa, miten oli kiva päivä tuo edellä postaamani. Helsingissä oli laitettu koko kaupunki kirppikseksi Siivouspäivän nimellä. Me 34  Mikkelin seudun kirppisfriikkiä pääsimme mukaan penkomaan ja tulostahan se tuotti. Sain 16-vuotiaan tyttären lopulta innostumaan kirpparimeiningistä. Olen yrittänyt sitä niin salaa kuin näkyvästikin pitemmän aikaa. Suoria kehotuksia ja vihjailuja. Nyt syttyi.

Tytär teki huikeita löytöjä  – koruja ja kesävaatteita. Tyttö osaa arvioida kokonsa niin hyvin, että kaikki liki kymmenen vaatetta istuivat aivan loistavasti, vaikka hän ei sovittanut niistä ainuttakaan ostovaiheessa. Hulmuhelmainen kesämekko. Hihaton valkoinen neule. Kukikas pikkuliivi ja pari paitaa. Viehko valko-violetti paita. Ja vaikka mitä muuta. Tyttö tykkää shoppailla ja nyt löytyi kirpparishoppailun lumo. Reilulla parillakympillä karttui suuri osa kesävaatekaapista ja täydentyi koruvarasto. Siinä sivussa hän oppi tinkimään.

Koruharakka

Minä löysin vain yhden mieleisen vaatteen. Harakkaosasto sen sijaan huusi halleluujaa, sillä yksi jos toinenkin myi minun mieleisiäni koruja. Muutama helmikoristeinen ranne- ja kaulakoru sekä niitä värikkäitä virityksiä, joita käytän eritoten kesällä. Useampi uusi hehkuvan komea rannekoru värittää arkeani.

Bongasin myös kaksi komeaa kynttilänjalkaa, jotka pistin heti käyttöön. Ja yhden hopeanvärisen vadin, sellaisen joihin minulle on kehittynyt suorastaan fetissi. Ainakin aviomiehen mielestä. Ehkä jotain sinnepäin. Kuistille löysin kesäpöytäliinan, jota myyjä oli kuulemma käyttänyt verhona.

Ompeluhommia

Päivän aikana pääsin myös vanhan harrastuksen ja melkein työksi aikanaan aiotun homman pariin. Luomaan uutta ja ihanaa kankaasta. Lasipalatsin aukiolla oli Siivouspäivän kunniaksi galleriakontti, jossa oli koko viikon ajan järjestetty kierrätys- ja designtapahtumia. Konttia oli tukenut Uudenmaan taidetoimikunta. Kyllä meni hyvään osoitteeseen sekin tuki. Me syöksähdimme kaivamaan Marimekon lahjoittamia kankaita ja pistimme ompelupajassa koneen tikkaamaan. Ompeluhommia välttelevä tytärkin kokeili hommaa ja hyvä tuli. Ompelimme pienet, kesäisen värikkäät poikkiliinat, jotka ovat tuottaneet paljon iloa kuistilla ja sisällä tämän viikon aikana. Ihanaa pinkkiä, punaista sekä turkoosia ja vaaleankeltaista!

Oli hieno päivä. Ihan parasta – parempaa kuin mikään tavara – olivat yhteiset kokemukset tyttären kanssa. Kiva fiilis ja hymyily.
Kiitos Savonlinja Oy ja reissubussin kuljettaja Jyrki Hyytiäinen sekä Savonlinjan tilausajo-osaston väki.
Tällaisia reissuja lisää!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mainokset
Avainsanat: , , , , ,

Yksi ajatus artikkelista “Kirppispäivä. Siivouspäivä. Hyvä päivä.

  1. […] teimme reissun Helsinkiin Siivouspäivään ja kolusimme Vallilan, Kallion Karhupuiston ja Punavuoren kirppiksiä, löysin koruja. Oi niitä […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: