Kesäkahvila KARDEMIMMI pomppaa päiväksi ravintolakartalle

Me olemme suunnitelleet tätä ensimmäisestä Ravintolapäivästä lähtien. Päivän ravintolaa. Miettineet paikkaa kaupungista ja tuumailleet tarjottavia. Syksyllä olisimme tarjonneet hyvin haudutettua luomujauhelihasta ja -kaalista valmistettua kaalikeittoa. Ei onnistunut. Olin jalka paketissa. Ketutti. Talvella mietimme monipuolisempaa karppiruokaa. Ohi meni sekin pakkaspäivän menu. Syömässä tosin kävimme ravintola Presidentissä Pulkkisenkulmassa.

Mutta nyt se aukeaa! Kesäkahvila KARDEMIMMI palvelee yhden päivän täällä meillä kotona Saparoisen rannalla, osoitteessa Koivakkalantie 909. Se tarkoittaa 25 kilometriä ja puolta tuntia Mikkelistä. Kymmentä kilometriä ja rapiat Ristiinasta. Täällä perillä odottaa keltainen puutalo metsän keskellä. Talon takaa terassilta aukeaa metsä ja näkymä Saparoiselle. Kaksipuoleisessa keinussa mäntymetsässä voi vaikka unelmoida suuria tai pöllijakkaroiden päällä kotikuusen juurella nautiskella elämän pienistä ihmeistä.

Mitä täällä tarjoillaan

Tämä on vähän niinkuin tyttöjen kahvila. Juuli ja Sara haaveilevat Italian matkasta ja säästävät rahaa. He vastaavatkin leipomisesta ja luvassa on ainakin tuoreita sämpylöitä ja ehkä mokkapaloja. Vohveleitakin meinaamme paistaa. Tarjoilemme voilla leivottuja kotileivonnaisia. Minä leivon jotain vähähiilariseen ja gluteiinittomaan ruokavalioon sopivaa. Tytöt keittävät kahvia ja teetä, kotimehuakin taitaa löytyä.

Mikä ihmeen Kardemimmi?

Kardemimmi. Tällä nimellä on muuten tarina.

Olen avustanut nyt jo lakannutta Uusi Nainen -lehteä aikanaan. Kirjoitin sinne artikkeleita ja pidin ruokapalstaa nimellä Kardemimmi. Itse keksitty ja aina vaan hyvä ja makoisa nimi, sattuu mainiosti kahvilan nimeksi. Yritykseni nettisivujen kirjastosta löytyy Kardemimmin aikaisia juttuja. Rullaa sivun alalaitaan ja löydät ne Kardemimmi-otsikon alta. Issuun näytteestä löytyy yksi ensimmäisistä jutuista: Aikaa, ajatuksia ja ruokalahjoja.

Nyt meitä on kolme kardemimmiä leipomassa ja kahvinkeitossa. Onpas mukavaa!

Extrana

Toissakesänä me järjestimme kahden päivän pihakirppiksen. Nyt pistämme oheistuotteena pystyyn vähän pienemmän päiväksi. Mäntyjen väliin viritämme riippukeinun ja rantasaunalle toisen. Lainaa hyllystä kirja, elämänviisautta tai pelkkää hömpää ja asetu lukemaan. Jos sataa, istu sohvan nurkkaan. Täällä saa viipyillä.

Jos et meinaa löytää perille, soita vaikka mulle 0400-685 980. Pistämme jonkinlaisen kyltin kyllä tuohon Koivakkalantien laitaan.

Kesäkahvila Kardemimmi Facebookissa
Kardemimmi Ravintolapäivän sivuilla (kartta)

Mainokset
Avainsanat: , , ,

Yksi ajatus artikkelista “Kesäkahvila KARDEMIMMI pomppaa päiväksi ravintolakartalle

  1. anneli tähtinen sanoo:

    Kovin houkuttelevaa, mutta en taida päästä paikalle muiden sitoumusten takia. Ehkä toiste sitten.:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: