Sairaspäivä


Toisena pääsiäispäivänä iski mahatauti. Aamuyöstä tietenkin, niinkuin ne aina tekevät. Päivä meni vaakatasossa, välillä vessaan sännäten. Sitten taas mukavaa asentoa etsien. Selkää jomotti ja jalkaa painoi. Olo hellitti eilisaamuun, joskin toipilaana se eilinen päiväkin meni. Tänään kuvotus palasi ja päivä on kulunut peiton alla sohvalla. On mukamas niinkuin enemmän tolkuissaan, kun siirtyy vaakatasoon sängystä sohvalle.

Miten minä olenkin niin työorientoitunut, etten totaalisesti osaa relata sairastaessakaan. Edes nyt 46-vuotiaana? Jos ajatus vähänkin juoksee, mieli kiertää sen ja tämän tekemättömön työn ympärillä. Lepo ei silloin ole lepoa sen varsinaisessa merkityksessä. Jos jaksaisin kumminkin sen yhden tarjouksen tehdä (no teinkin yhden). Ehkä päikkäreiden jälkeen saisin vähän koulutusta valmisteltua. Näitä mietin tuossa aikaisemmin.

Nyt annan oikein julkisen luvan ja samalla käskyn itselleni. Otan rauhallisesti tämän päivän. Nukun, minkä voin ja koitan saada jotain syötyä, jos vaan vatsa ottaa vastaan. Tähän mennessä ei ole ottanut. Ravinnoton pakkodieetti vaikuttaa jo ajatteluunkin.

Levolle on aikansa ja ahkeruudelle omansa. Nyt on levon aika.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: