Hollantilainen ideahautomo

Kuva: Wikipedia, S.Möller

Olen miehen kanssa Pohjois-Hollannissa, Bergenissä. Viikon reissu on puolessa välissä. Takana on leppoisia, lataavia lomapäiviä. Mikä tässä nyt sitten on niin lataavaa? Emme nimittäin ole tehneet mitään erityistä.

Asumme entisen työkaverini ja hänen miehensä viihtyisässä kodissa. Hoidamme heidän kahta veikeäää mäyräkoiraansa. Roope on se rouhean jääräpäinen jätkä ja Taimi lystikäs karkeakarvainen narttu. Niiden kanssa piipahdamme ulkona heti aamusta. Päivällä teemme pitkän lenkin pitkin naapuriston katuja ja muutaman korttelin päässä aukeavan rehevän metsän polkuja ja ruokimme veijarit sen jälkeen. Illalla ohjelmassa on vielä pari lyhyempää piipahdusta pihalla.

Mitä muuta? Tarpeeksi pitkiä yöunia ja välillä lyhyitä päiväuniakin. Pitkiä pyörälenkkejä lähimaastoissa. Ensimmäisenä päivänä ajelimme dyyneille meren rantaan ja kilometrejä kertyi huomaamatta viitisentoista. Rauhallista ruoanlaittoa. Käsin tiskaamista. Päiväkahveja takaterassilla. Pitkiä keskusteluja ja rauhallista hiljaisuutta. Ruoka-ostoksia marketissa ja markkinoilla. Huomenna ehkä visiitti naapurikylän kirpputoritapahtumaan. Vähän kirjoittamista.

Ei siis mitään aikataulutettua. Ei vesipuistoja, huvipuistoja tai hilavitkuttimia. Ei yhtään merkintää kalenterissa, paitsi paluulennon aikataulu. Yht´äkkiä aikaa on valtavasti ja siinä pystyy suorastaan kellumaan. Elämä jollain lailla huokoistuu ja niiden huokosten läpi puskee idea toisensa perään. Kirjoitusideoita. Työideoita. Hyvän elämän ideoita. Yhtään ei tarvitse ponnistella, vaan ideat valuvat, lennähtelevät, ponnahtelevat. Nyt on kaikkein fiksuinta ryhtyä kirjoittamaan niitä ylös, etteivät ne matkalla kotiin karkaa niihin pieniin ja ahtaisiin ahtaisiin mielen koloihin, joista ne ovat tulleet.

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: