Vanhaksi tulossa vai leppoisaksi oppimassa?

Ajoin perjantaina Otavan koulutilan kevätpäiville ja marssin siihen kasvihuoneeseen, josta löytyvät kesäkukat. Keräsin laatikkooni viimeiset kymmenen vaaleanpunaista pelargoniaa ja poimin niiden seuraksi muutaman ruukullisen runsaana kasvavaa maahumalaa. Sitten lomapkko esille ja kassalle. Kesäkukat oli ostettu, mitä nyt vähän täydennystä hommaan tässä myöhemmin. Ainakin yhden amppelin ajattelin vielä hankkia ulko-oven pieleen.

Tämä kävi omituisen helposti. Ei vatulointia, ei ihmettelyä eikä tuskailua siitä, mitähän ihanaa näistä kaikista ihanista minä tänä vuonna ruukkuihini sijoittaisin. Ottaisko tuota vai sittenkin tuota toista. Ei – nyt mulla oli selkeänä mielessä se, mitä haluan ja sen myös hommasin. Nyt kukat on jo istutettu paikoilleen. Myös tuolla kylätien laidassa olevalla metallituolila kukkii vaaleanpunainen kaunistus ohikulkijoiden iloksi.

Vielä jokunen vuosi sitten tuumailin, että pelargonia on mummojen ja vanhojen tätien kukka. Lienenkö sitten tulossa siihen ikään, kun nyt oikein mielihalusta istutan pelakuita. Vai olisiko sittenkin kyse siitä, että olen oppimassa leppoisaksi. Pelakuuhan on  suhteellisen helppohoitoinen kasvi eikä hätkähdä, vaikka multa välillä vähän kuivahtaisikin. Se jopa tykkää siitä. Jatkuvaa tasaista kosteutta vaativat kasvit eivät minulla menesty, olen sen verran huoleton (vai huolimaton)  kukkien hoitaja. Kukkineiden kukkavarsien poisto on helppo homma toisin kuin minulle mieleisissä orvokeissa, joita pitää nyppiä koko ajan.

Orvokeista tykkään edelleen, mutta nyt on pelakuiden vuoro.  Ne ovat koko kesän kukkivaa ilo vähemmällä vaivalla. Orvokkien  kanssa minulle on nimittäin käynyt niin, että alkukesän innokas kastelu ja lannoitus on tuottanut valtavasti kukkia. Sitten keskikesällä kukkiminen on hiipunut, enkä ole aina malttanut odottaa uutta kukintaa. Viime kesänä vaihdoin uudet kukat heinäkuun alkupuolella, kun orvokkini näyttivät perin kurjilta ja tyttären rippijuhlat olivat tulossa.

Oi kesä, oi pelargoniat! Saisinkohan ne jopa talvehtimaan.

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: