Rojua roskiin

Olen monet kerrat kirjoittanut varastojen ja kodin raivaamisesta – urakasta, jota vain riittää ja riittää. Myös mies tekee samaa ja nuoriso osallistuu omalta osaltaan. Kirpputoripaikka on taas varattu ja myös nuoriso laputtaa sinne lajittelemiaan tavaroita myyntiin. Mies puolestaan käy läpi käsityöläisaikojensa materiaalivarastoa kovalla kädellä.

Kirjoitan lähinnä sen helpotuksen tunteen vuoksi, joka taas hyökyi ylitse, kun mies äsken starttasi peräkärryn kanssa pihasta. Tätä tunnetta kannattaa jakaa.

Peräkärryyn oli lastattu ikivanha arkkupakastin, joka sai energiasyöppönä väistyä hiukan uudemman tieltä. Uusimme keittiön kylmäkalusteet viime kesänä. Jääkaappi oli jo alkanut kiukutella eikä ovikaan mennyt tiiviisti kiinni. Se lähti käyttökelvottomana eteenpäin jo tuolloin. Pakastimen jätimme odottamaan kaluston vaihtoa, joka tapahtui vasta nyt. Miten sitä ei saanut aikaan aiemmin. Kyse oli nimittäin vain tunnin hommasta – pakasteiden läpikäymisestä ja sijoittamisesta toiseen pakastimeen hyvään järjestykseen. Eilen sain sen tehtyä ja vanha palvelija jouti Ekotorille kiertoon. Toimiva se on, mutta sähkökulutus on kyllä varmasti aikamoinen.

Samaan kärryyn lastattiin oikeastaan silkkaa roskikseen menevää rojua: ikivanha joustinpatja ja kaksi huteraa kaappia alakerrasta.  Kun olemme raivanneet hyllyjä, säilytyskalusteiden tarve on vähentynyt. Nyt hyllyissä on jopa tilaa. Auton takakonttiin nostimme laatikollisen ja kaksi kassillista kierrätykseen menevää tavaraa sekä yhden jätesäkin roskia. Kaksi vein jo eilen henkilöautolla jätepisteeseen.

Taidankin käydä ihastelemassa syntynyttä tyhjää tilaa tuolla alhaalla. Taas on mielessä hitusen avarammat maisemat. Vaan ei tämä homma ole vielä valmiiksi tullut…

 

 

 

Mainokset
Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: