On monta keinoa kulkea vaikeista asioista läpi

Yksi keino, jolla olen erityisesti rankimpina aikoina lähestynyt mielen möykkyjä ja hoitanut itseäni, on ollut maalaaminen. Joskus on väsyttävää sanoittaa sitä, mistä paha mieli tulee ja mikä ahdistaa – joskus en edes löydä sanoja tai ainakaan en halua käyttää niitä. Silloin voi auttaa jokin muu keino.Tietoinen mieli saa ottamaan esille vaikka liikuntavälineet tai siveltimet ja pistää kehon töihin. Alitajuinen tekee töitä siellä taustalla ja jälkeenpäin vain huomaa olon kevenneen ja mielen selkiytyneen. Itse prosessi saa sen aikaan.

Näissä kuvien maalauksissa on mukana myös vähän sanoja. Kuvat ovat vaikeiden aikojen rukouksia. Olen maalatessa rukoillut mielessäni ja sijoittanut sanat hajalleen sirotelluilla kirjaimina maalaukseen. En pysty itsekään enää noita rukouksia palauttamaan mieleeni eikä se ole tarpeenkaan. Pysähtyminen asian äärelle on ollut tärkeintä.

Kun nyt muutaman vuoden jälkeen katson maalauksia, niiden viesti on minulle vahva. Ne ovat olleet ja ovat edelleen jaksamisen ja hyvinvoinnin välineitä. Pelastusrenkaita. Ne muistuttavat minulle siitä, että on niin monta keinoa kulkea vaikeistakin asioista läpi, eteenpäin, valoa kohti.

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: