Paikalla on väliä

Paikalla on väliä. Työnohjaan ja koulutan yleensä asiakkaan järjestämissä tiloissa. On usein yllätys, mihin menen. Toki teen pitkäkestoiset työnohjaukset vakiotiloissa, mutta muuten paikka saattaa vaihdella hotellin ikkunattoman kellarikerroksen kokoustilasta vanhaan, tunnelmalliseen kartanoon tai musiikkitalon suureen auditorioon.

Yksi viime vuosien ilonaihe on tuo kuvassa näkyvä ja sen viereinen kokoustila kaupungin kattojen yllä. Kuva ei tee tilalle oikeutta. Ikkunoista avautuva näköala ja avaruus nimittäin pyyhkii ajatuksia raikkaan tuulen lailla. Kaukana siintää vesi tai talvella valkoisena hohtava jää. Näkyy kaupunkia ja muurahaisen kokoisia ihmisiä. Puita ja luontoa. Kun silmillä näkee kauas, myös sisäinen katse alkaa tähytä pitkälle. Arkisten asioiden mittakaava oikenee isommaksi näköalaksi. Jos jokin tila on voimauttava, niin tämä on!

Ajatusten avaruus on olotila, jota tavoittelen ja jonka tavoittelussa ympäristö voi auttaa. Luulenkin, että tämä työnohjaustila jää minulle yhdeksi mielen työhuoneeksi, jonne mielikuvissa palaan ratkomaan askarruttavia asioita tai mietiskelemään ja rauhoittumaan. Mielen työhuone? Siitä kerron jossain toisessa postauksessa myöhemmin.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: