Postilaatikko on tyhjä

Joulun alla Hesarissa oli Pekka Pekkalan mainio teksti sähköpostistressistä ja sen ennaltaehkäisemisestä. Itse juttukin kannattaa lukea – tässä kerron muutamista omalla kohdalla toimineista käytännön vinkeistä.

Sen verran olen saanut aikaan, että olen selkiyttänyt sähköpostin kansiosysteemiä ja luonut uuden Duunit -kansion niille tekemistä vaativille meileille, joita en syystä taikka toisesta saa tehtyä kyseisellä sähköpostisessiolla. Toimenpiteitä vaativat viestit eivät oitis kaadu päälle, kun avaan sähköpostiohjelman, mutta ne ovat helposti löydettävissä heti seuraavasta kansiosta.

Käytän ahkerasti delete-nappulaa esimerkiksi mainospostille.  Säilytettävät viestit siirrän niitä koskeviin kansioihin: yrityksen hallinto-, työ-, opinnot tai henkilökohtaiset. Arkistosta löytyvät yleiset säilytettävät ja minulle niin rakkaalle kirjoittamiselle on oma kansionsa. Useita uutis- ja mainoskirjeitä olen perunut. Osasta aika on kohdallani ajanut ohi – ne vain eivät kiinnosta enää.  Osan olen tilannut alun perinkin harkitsemattomasti. Mitään perumiani ei ole ikävä.

Kaiken tämän tuloksena sähköpostini saapuneet -kansio on tyhjä tai siellä on korkeintaan muutama viesti.  Tämä tekee mielelle niin hyvää. Sähköpostin avaaminen on jotenkin leppoisampaa nyt. Niihin tekemistä vaativiin viesteihinkin on mukavampi tarttua, kun ne ovat ikään kuin kurissa ja järjestyksessä omassa karsinassaan.

Mainokset
Avainsanat: , ,

Yksi ajatus artikkelista “Postilaatikko on tyhjä

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Maija Tantere. Maija Tantere said: RT @tuulevia: Bloggasin Pekka Pekkalan innostamana sähköpostistressin kesytyksestä. Postilaatikko on tyhjä: http://t.co/ZzUFlO0 […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: