Mielen levähdyspaikkoja

Missä sinun mielesi lepää, jos elo ympärillä on kaaosta? Kiire painaa tai ajatukset vaivaavat? Tunnistatko oman mielesi levähdyspaikat?

Minulla ne ovat usein paikkoja tai tuokioita luonnossa. Kynttilän liekki rauhoittaa aina. Pöytäkynttilänä, tienposken tuikuttavassa metallilyhdyssä tai ovenpielen valkoisessa puulyhdyssä. Jo kuva kauniista tuokiosta tuo levon tunnetta mieleen – vaikka tuon kuvan jäälyhdyn sisällä pilkottavan liekin katsominen. Se on hetkimediataatiota.

Kun lähden kotoa ajamaan milloin mihinkin päin työmaille, saatan pysähtyä matkalla ihailemaan jotain kaunista ja mieltä ilahduttavaa – edellyttäen että siihen on aikaa. Sellaiseen pitäisi varata aikaa.

Tai se mielen levähdyshetki voi olla se kaivattu kahvikupillinen. Puhelin kiinni tai äänettömällä. Työpaperit koneella tai laukussa. Vaivaavat ajatukset vaikka mielikuvien keinoin hetkeksi jonnekin mielen kassakaappiin työnnettyinä. Hankalien asioiden käsittely on eri asia kuin niiden tauoton vatulointi. On aika ajattelun. On myös aika levon.

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: