Mielen kaaoksesta mielenrauhaan

Vielä joitakin vuosia sitten oli vaikea uskoa ja edes toivoa tällaista levollisuutta, jota elämässä nyt on. Silloin Selviämistarina- kirjamme kuvaama ahdistava tilanne oli vielä totta, arkea.  Mies joi liikaa, eikä minulla ollut aavistustakaan siitä, mikä auttaisi. Vaikka tekisin mitä, mikään ei tuntunut johtavan hyvään suuntaan. Yhteyttä ei voinut kokonaan katkaista, koska meillä oli yhteiset lapset – heidän kauttaan kipu ja epävarmuus säilyisi. Suru juovasta isästä ei häviäisi eron myötä, oli hänen kanssaan yhteydessä tai ei.  Mutta jos jatkaisin, miten jaksaisin jatkaa ja mitä se tekisi meille perheenä. Tuntui olevan vain huonoja vaihtoehtoja.

Jotenkin elämä vain kuljetti ratkaisun äärelle. Omin voimin ja omalla järjellä me emme olisi sitä osanneet tehdä. Lopulta minä ymmärsin päästää irti hallinnasta. Mies taas otti vastuun itsestään ja valinnoistaan. Saimme apua ja otimme sitä vastaan. Tapasimme ihmisiä, jotka auttoivat avaamaan silmiä. Mikään tapahtunut ei ole itsestäänselvää. Töitä on pitänyt tehdä ja suostua siihen, ettei raitistuminen ole automaattimuutos. Jo alunperinkin meissä molemmissa on ollut rakkauden rinnalla vääristyneitä tapoja olla toinen toistemme kanssa.

Viimeisen kolmen vuoden aikana olemme urakalla setvineet parisuhteen valtaan ja vastuuseen liittyviä kysymyksiä, toistemme kunnioitusta, anteeksisaamista ja -antamista, väärin tekemisen syitä ja seurauksia, ylikävelyä, halveksuntaa, toisen ohittamista, yksinmäisyyttä.  Kaikki ei suinkaan ole peräisin alkoholista – se kumminkin on pahentanut vinossa olleita toimimisen tapoja.

Nyt elämä etenee päivä kerrallaan ja jokaisessa päivässä on monta isompaa ja pienempää ilonaihetta. Mmaistelemme hetkiä ja nautimme niistä. Elämä on tässä ja nyt. Elämä on hienoa.

Kirjamme Selviämistarina, alkoholi parisuhteessa esittely löytyy kustantajan Minerva Kustannus Oy:n sivuilta. Voit ostaa kirjan vaikka kustantajan verkkokaupasta

__________________________________________________________________________________________________________

Joku kyseli luettavaksi Annassa 38/2010 ollutta, Tuija Halmekosken tekemää kirjahaastattelua. Sen voi lukea vaikka alla olevasta linkistä, jos lehti on päässyt hukkumaan tai et ole saanut sitä ikinä käsiisi.

Anna 38/2010: Tuulevi ja Henrik Aschanin Selviämistarina-haastattelu

Mainokset
Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: