Selkeyttä kotiin ja mieleen

Olen edelleen kyllästynyt täysiin kaappeihin ja  pullisteleviin varastoihin. Ne rasittavat mieltä ja ahdistavat oloa.  Keittiön kulmakaapin avaaminen ärsyttää ja ärtymys syö mielenrauhaa. Onhan tälle tehtävä jotakin.

Joskus kevättalvella bloggasin siitä, että aion joka ikinen kerta pihasta lähtiessä viedä jotakin mennessäni, pois kotoa, roskiin, kierrätykseen, kirpputorille. Ihan niin johdonmukaisesti en ole toiminut, mutta läheltä viistää. Koko kesän mittainen kirppispaikka tarkoitti isoa kasaa poistuvaa tavaraa – tänä kesänä en hinannut vastaavaa määrää ihania, uusia löytöjä takaisin kotiin.

Tuon bloggauksen yhteydessä päälle kytkeytyi myös raivaamisen perusasenne, jota edesauttoi Ordinaren ammattiraivaaja Maria Laitisen etäkonsultointi. Alakerrassa odottaa nytkin Ekotorille menevä kuorma ja siivotessa tavaroita tulee katsottua jatkuvasti säilytänkö – poistanko -asenteella. Oppimista kumminkin riittää ja ne isoimmat projektit (erityisesti alakerran varastotilan massiivinen raivausoperaatio) ovat vielä edessä.

Sunnuntaina järjestin kodinhoitohuoneen ison komeron ja sain aikaan ison rovion kirppistavaraa. Maanantaina varasin kirpputoripaikan kolmeksi viikoksi. Siivosin myös sen mainitun keittiön kulmakaapin. Kaikkea sitä tuleekin säilöttyä. Osa kamoista jouti kokonaan poistoon, osa päätyi harvoin käytettävinä varastoon ja loput sain kunnolla järjestykseen. Vauhtia antoivat päähäni pesiytyneet Maria Laitisen omista asiakaskohteistaan ottamat ennen ja jälkeen kuvat. Ilokseni totesin, lopputuloksen olevan juuri  sellaisen wow- huokaisun arvoinen kuin mitä Marian kohteiden kohdalla itse päästelen. Ihana tila, ihana väljyys ja ihana avaruus myös aivoissa.  Kyseessä on vain yksi iso alakaappi, mutta se yksikin muistuttaa väkevästi siitä, miten paljon ulkoinen todellisuus on yhteydessä mielen selkeyteen.

Siis siivotaan! Raivataan! Tehdään tilaa kotiin ja mieleen.

Mainokset
Avainsanat: , , , , ,

6 ajatusta artikkelista “Selkeyttä kotiin ja mieleen

 1. Tsemppiä vaan raivaukseen, Tuulevi! 🙂

 2. Katja Presnal sanoo:

  Onnea tähän astisesta raivauksesta! Ihanaa miten innoissasi olet asiasta. Me muutetaan muutaman vuoden välein joten se on toiminut meillä hyvänä tavaroiden karsijana… 🙂

  • Muutossa on pakko ihanasti inventoida ja karsia. Me olemme asuneet pitkään samassa paikassa. Tavaran suhteen se osoittautunut haasteeksi. Mitä kaikkea säilyttää muistona? Koska osaan tehdä paljon itse, mietin mitä mistäkin saisi tuunattua – enkä saa yleensä tehtyä. Vanhoja kangas- ja ompelutarvikevarastoja voisi laittaa kiertoon. Entä kuinka raivata järjestykseen rakennustaitoisen mieheni käsityöyrittäjäaikojen varasto, työkalut ja rakennustarvikkeet.

 3. Otto Aanmaa sanoo:

  On hieno tunne kun tavara vähenee. Hienoa tunnetta lisää jos voi lahjoittaa tavaraa uuteen käyttöön. Loppujen lopuksi huomaa, että tarvitsee vain kännyn ja läppärin 🙂 Turhan tavaran poiston jälkeen voi sitten aloittaa aivojen siivouksen, joka onkin hieman vaikeampi ja pidempi juttu. Kun ajatuksista saa pois ympäristön ja kasvatuksen tuomat ylimääräiset ja itselleen vieraat asiat, löytää itsensä.

  • Ja minä tarvitsen valokuvat. Rakastan yhä enemmän kuvista nousevia muistoja, eritoten nyt kun lapset ovat kasvaneet palleroista 15- ja 18-vuotiaiksi. Joka kerram katsoessani löydän kuvista kokemusten eri kertroksia.

   Tavaran karsiminen auttaa siinä aivojen siivouksessa, suorastaan tuulettaa päätä. Avaa pölyiset räppänät. Itsensä löytämisen tie on palkitsevin polku missään ja koskaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: