Lämmittäiskö saunan keskellä päivää?

Äsken löysin itseni ajattelemassa ”Lämmittäiskö saunan?” Mietin tätä aamukymmeneltä. Hylkäsin ajatuksen samantien. Miksi ihmeessä?

Teen duunia kouluttajana ja työnohjaajana. Hommat kuljettavat minua eri puolille maakuntaa ja maata. Joskus on tiukka reissuviikko, mutta välillä teen paljon töitä kotitoimistossa: valmistelen koulutuksia, kirjoitan lehtijuttuja ja teen asiakkaiden materiaaleja. Tänään on kotitoimistopäivä. Tällaisiin päiviin ei kohdistu juurikaan säätelyä ulkopuolelta. Teen aikataulut itse, mitä nyt huolehdin mahdollisen puhelinyhteydenpidon asiakkaiden ja kumppanien kanssa heille sopivaan aikaan. Se tarkoittaa yleensä toimistoaikaa. Joskus taas saattaa painaa deadline päälle niin tiukasti, että hyvä kun ehdin kahvitauon pitää.

Yleensä liikkumavaraa kumminkin jää. Voin aloittaa päiväni vaikka seiskalta tai ysiltä. Pääsen hoitamaan omia asioita kesken päivän. Tarvittaessa ja itse niin halutessani voin jatkaa vaikka iltamyöhään. Yleensä teen kumminkin duunit suht koht toimistoajan puitteissa, varsin perinteiellä rytmillä.

Minulla on kumminkin valinnan varaa. Voin tuumailla saunan lämmitystä keskellä päivää. Aika hyvä breikki se olisi. Kunnon löylyt pakkaspäivänä palelevalle (- täällä sisällä on kyllä lämmin, mutta tuolla ulkona oleva huurre värisyttää) kropalle, vähän tuoksuöljyä ilmaan ja a vot. Iltapäivän töihin tarttuisi uusi ihminen.  Mikä estää? Oisko asenne omien korvien välissä? Ihan kuin hiipisi huono omatunto jo pelkästä ajatuksesta. Mikä minä olen tässä saunomaan, kun toiset painavat niska limassa? No entä sitten. Hoidan kumminkin työni ja pidän toimeksiannoista kiinni – joskus jopa itseni kustannuksella. Ihan yhtä lailla kotitoimistoon suunnitellut hommat tulevat tehtyä illansuussakin, jos nyt investoin jähmeästi toimivaan olotilaani tunnin saunabreikin.

Lämmittäisinköhän tuon seinän takana olevan saunan sittenkin….

Mainokset
Avainsanat: , ,

3 ajatusta artikkelista “Lämmittäiskö saunan keskellä päivää?

 1. Tuula Severikangas sanoo:

  Hei!
  Lämmitä ihmeessä. Iloitsen kanssasi, vaikka olenkin tiiviisti työn ääressä; perinteisellä mallilla;)
  Josko saat uuden näkökulman ja jähmeys pehmenee! Makoisia löylyjä, itseen investointi kannattaa, juu!

 2. Minä muuten lämmitin. Pidin oikein kynttiläsaunan puolenpäivän aikaan. Ihan kuin olisi aloittanut päivän aamusta uudelleen. Lämmin ja hyvä olo ja paljon virtaa. Illalla saunoin vielä toiseen kertaan. Tulipas tästä hieno päivä!

 3. Toinen aamusaunoja ilmoittautuu täällä!

  Eikö ole ihanaa, että on mahdollisuus elää tällaista ihmisen elämää. Että voi oikeasti tunnustella olojaan ja valita työpäivän ainekset sen mukaan mikä itselle sopii. Siis edes joskus (useimmiten), ellei ihan aina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: