Ihana mies

Minulla on ihana mies. Kirjoitan tästä siksi, että aina ei ole tuntunut tältä, vaan aivan päinvastaiselta. Selviämistarina-kirjassa  kirjoitamme asioista ja tilanteista, jotka saivat aikanaan vihaamaan ja halveksimaan miestä.

Vasta kun suostuin astumaan noihin ei-toivottuihin tunteisiin: vihaan, halveksuntaan, raivoon, pettymykseen, olen löytänyt niiden vastakkaisen puolen. Kunnioituksen, rakkauden, arkisen pienensuuren ilon, arvostuksen.  Oli aika, jolloin luulin ja uskoin, etten voi kunnioittaa miestäni enää ikinä. Kun lupauksia oli rikottu, toiveita tallottu, luottamusta tahrattu. Vaikka olisin eronnut ja lempannut miehen pihalle, olisin saattanut jäädä noiden katkerien tunteiden koukkuun ja loukkuun. Irtautuminen riippuvuuden sävyttämästä parisuhteesta kun ei pelkästään takaa elämän muuttumista.   Siihen tarvitaan syvälle itseen katsomista eikä se ole helppoa. Se kuitenkin palkitsee, sillä suhde kipeisiin kokemuksiin muuttuu.

Nyt voin sanoa, että minulla on ihana mies. Mies, jota arvostan ja kunnioitan ja jonka kanssa elämässä on paljon monensävyistä iloa. Kanttarelleja  tuliaiseksi kotipaikalta. Omenalastuja kuivurissa. Aamukahvi valmiina mukissa. Lämmin tekstiviesti kesken päivän. Ihanuus ei kuitenkaan ole kiinni suorittamisesta eikä sitä osteta teoilla. Merkityksellisin tunne on ilo pelkästään hänen olemassaolostaan. Kun olen selvittänyt omia tunnevyyhtejäni, olen alkanut nähdä aidosti sen lämmön ja kauneuden, joka miehessäni on. Osaan iloita sellaisesta, johon joskus suhtauduin kyynisesti. Se tuntuu hyvälle.

Mainokset
Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Yksi ajatus artikkelista “Ihana mies

  1. Kiki sanoo:

    Niinpä. Puolison arvostamiseen oppiminen ei aina käy helpolla. Onneksi itsekin olen pikkuhiljaa avautumassa näkemään taas kaikki hienot puolet miehessäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: