Näkyväksi omana itsenä

Kirjamme virallinen julkaisupäivä oli maanantaina. Puolitoista viikkoa sitten painosta tullut kirja tulee yhä todellisemmaksi, kun yhä useampi ihminen lukee sitä ja myös laittaa palautetta. Toki on niin, että lukija lukee, kokee ja kommentoi tekstiä omasta elämäntilanteestaan käsin. Tämän yritämme myös muistaa, kun luemme kirjan herättämiä ajatuksia.

Kirjan julkaisemiseen liittyy paljon henkilökohtaisia merkityksiä. Tulemme nyt näkyviksi omana itsenämme. Keskeneräisinä, virheitä tehneinä ja tekevinä,  umpikujassa käyneinä ja sen repiminä. Kuitenkin myös toivoon ja luottamukseen uskovina. Siis ihmisinä. Ihminen on oikeasti sellainen, epätäydellisyydessään inhimillinen ja kaunis. Niin ajattelen nyt.

Kuinka paljon voimia viekään kulissien ylläpitäminen ja täydellisyyden tavoittelu tai virheettömyyden uskottelu. Jos olemme rehellisiä itsellemme, niin sitähän me kaikki olemme tehneet. Vai miksi muuten tuntisimme häpeää epäonnistumisista ja virheistä?

Omana,  epätäydellisenä itsenä näkyväksi tuleminen vahvistaa. Se valaa sisimpään merkillistä voimaa. Se kohentaa ryhtiä ja nostaa hymyn huulille. Elämänenergia suorastaan kuohuu. Sovinto oman vajavaisuuden ja heikkouden kanssa luo vahvuutta, joka on kuin taipuisaa terästä. Se kantaa. Ja voi miten oman epätäydellisyyden hyväksyminen ja sellaisena näkyminen liittääkään minua muihin ihmisiin ja avaa syviä keskusteluja merkityksellisistä aiheista.

Olen kiitollinen tästä polusta, jonka raskaat ajat ja niistä syntynyt kirja ovat elämässäni avanneet.

Mainokset
Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: