Paitapuseroindeksi

Löysin eilen kirpparilta mieleisen paitapuseron. Toinen tuli postimyyntipaketissa. Niitä sitten peilailin illalla. Kivoja kumpikin. Ryhdikkäitä ja monen alaosan kanssa käyttökelpoisia.

Paitiksissa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, vaatteita siinä missä muutkin.  Minä vain älysin, että trikoopaitakauteni on yhä vahvemmin vaihtumassa paitapuserokaudeksi. Tässä välillä on ollut vuosia, joiden aikana vain on ollut kätevintä käyttää jakun tai neuletakin alla silittämättä siistejä trikoopaitoja. Kätevää, nopeaa ja vaivatonta, kun ei ole jaksanut / viitsinyt / ehtinyt silittää paitista lähtökuntoon.

Kun tuumailin aikuista elämääni, huomasin sen, miten paitapuseron käyttö on kuvannut itseen kohdistuvan ajan ja jaksamisen määrää.  Opiskeluvuosina jopa ompelin paitiksia itse. Kankaat ja mallit olivat reippaita, kuviot raikkaita. Muistan myös sen, miltä puuvillapaitiksen kangas tuoksui, kun sitä rauhassa silitti.  Kun siirryin työelämään, paitapuseroita roikkui komerossa edelleen. Silloin ompeleminen väheni. Lasten syntyessä   ompeluinnostus kohdistui minikokoisiin kuteisiin ja lopulta hiipui kokonaan. Paitikset alkoivat pikkuhiljaa korvautua trikoopaidoilla, joiden niskalapuissa luki Lindex, H&M tai KappAhl. Elämän rankimpina vuosina oli täysi työ täydentää trikoovarasto kohdilleen. Silittämisestä en edes haaveillut.

Nyt elämässä on paljon valoa ja myös uudella lailla aikaa ja voimia. Paitapuserot ovat palanneet merkiksi siitä.  Paitapuseroindeksi. Havainto hymyilyttää.

Mainokset
Avainsanat: , , ,

2 ajatusta artikkelista “Paitapuseroindeksi

  1. Ritva Rajander-Juusti sanoo:

    Hyviä havaintoja, ja niin tosia myös omalla kohdallani. Omaa mieltäni erityisesti rauhoittaa valkoinen, sileäksi silitetty, raikas ja ”rapea” paitis. Mutta jakkuja olen ruvennut vierastamaan nyt tämän vapaamman elämän aikana, niissä on jotain niin kahlitsevaa. Olen siirtynyt toisenlaisiin yläosiin, neuleisiin, tunikoihin ja sen sellaisiin.

  2. Kuten eri tyyppisillä vaatteilla (jakut, trikoopaidat, neuleet) myös eri väreillä on eri merkityksiä. Viime syksynä sukelsin innolla oranssiin ja violettiin. Nyt kesällä viihdyin turkoosissa. On ollut vaiheita, jolloin punainen ei ole maistunut ollenkaan tai valkoista on ollut vaikea pukea päälle. Niilläkin on merkityksensä ja sen merkityksen löytää parhaiten itse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: