Vähemmän on enemmän

Olimme viikon verran pohjoisessa, Kittilän Könkään kylässä, Taivaanvalkeissa. Taas huomasin, miten hyvää tekee katsoa omaa arkea kauempaa. Kun sen tekee levollisesti, ahtamatta päiviä liian täyteen, mieli selkiytyy ja rauhoittuu. Maailmankaikkeuskin auttoi minua tässä. Unohdin puhelimen laturin kotiin ja päädyin puhelin- ja samalla sähköpostimottiin. En viitsinyt ruveta kyselemään tietokonetta päästäkseni meilin äärelle.

Teki hyvää kuunnella itseä ja omia ajatuksia, kääntyä toisten ihmisten puoleen ja käydä pitkiä kahvipöytäkeskusteluja. Kun puhelin kökötti mykkänä ja vailla virtaa yöpöydällä, ei tarvinnut hamuilla sitäkään laukun sivutaskusta nähdäkseen, kuka on soittanut ja mitä viestejä on tullut.  Viikko kului sukkelaan.  Se oli ihmisenä olemista, ajattelua, riittävän pitkiä yöunia, oivalluksia, tunteita, oman tulevaisuuden pohtimista, perheenjäsenten ja muiden ihmisten äärellä olemista, heidän näkemistään ja kuuntelemistaan.

Muistan taas toistaiseksi, miten tärkeää on raivata välillä elämää, luopua jostain saadakseen jotain muuta. Tällä kertaa luovuin puhelin- ja nettiyhteyksistä ja sain tilalle levollisuutta ja uusia näköaloja elämään ja sen kulkuun.  Se mihin keskityt, lisääntyy. Välillä kannattaa keskittyä siihen, ettei pilko mieltä ja aikaa tuhanteen eri asiaan. Vähempikin riittää. Vähemmän on enemmän.

Mainokset
Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mainokset
%d bloggers like this: