Sadepäivän olo

Tänään on satanut aamusta saakka. Välillä ohuen ohutta sumusadetta, tihkuverhoa. Sen kanssa sateenvarjo tuntuu liioittelulta, mutta ilmankin kastuu. Olisipa käytössä utuinen sadesuojakupla, sellainen melkein läpinäkyvä ja kumminkin suojaava. Välillä vettä on tullut tiuhaan tahtiin, isoina, märkinä pisaroina. Välillä tasaisen harmaana ja ohuena sadeseinänä.

Juuri nyt on sadepäivän olo. Purin kotiin tultuani ruokaostokset jääkaappiin ja selasin postin. Miten niin väsyttääkään. Mieli kaipaa pehmeitä, mukavia ja lämpöisiä vaatteita. Villasukat, ne haluan jalkaan. Jotain voisi syödä, mutta sen syötävän valmistamisen on nyt oltava helppoa. Laiskottaa ja vähän väsyttää. Mieli käy verkkaisella vaihteella ja keho kutsuu lepäämään. Näin huolimatta viime yön pitkistä yöunista. Huvittaa sytyttää kynttilöitä. Viltin ja sohvan syli kutsuu.

Annan periksi sisältä nousevalle ololle ja vetäydyn rauhaisaan sadepäivän maailmaan. Ehkä leffa illalla. Tai sitten hyvä kirja ja illansuutorkkuja.  Muu maailma saa odottaa.

Mainokset
Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: