Selviämistarina. Alkoholi parisuhteessa

Elämässä on monenlaisia aikoja ja muotoja ja tunteita. Joskus paljon iloa, onnea ja innostusta. Toisinaan levollista oloa ja joskus taas tasapaksua eloa. Sitten löytyy tummia sävyjä, surua ja ahdistusta. Jopa jotain häpeällistä, mistä tekee mieli vaieta.  Jotain, josta ei oikeastaan edes osaa puhua.  Sellaista, joka painaa askelta ja vetää hartiat kasaan.

Alkoholi ja sen vaikutukset parisuhteessa ja perheessä ovat asia, joista syntyy helposti häpeähäkki. Milloin kyseessä on ongelma? Kenen se ongelma on? Sen joka käyttää paljon alkoholia vai sen, joka ei sitä sied? Mikä on kenenkin asiaan liittyvän ihmisen rooli? Mitä toipumiseen tarvitaan? Mistä se voi käynnistyä? Mitä läheinen voi tehdä? Mitä toipuminen tarkoittaa? Miksi ja mistä läheisenkin pitää toipua ja mitä toipumisen prosessissa tapahtuu?

Tässä muutamia niistä kysymyksistä, joita meidän suhteessamme on pyöritelty. Meillä on nimittäin ollut tuo vaiettu, kuin varkain kehittynyt salaisuus, joka sairastutti molemmat. Nyt se ei enää ole salaisuus.  Muutos ja asian käsittely, vertaisryhmä, terapia ja toipuminen ovat muuttaneet suhdetta pimeisiin vuosiin ja niiden kipuun, kiukkuun ja pettymyksiin niin, että häpeän voima on murentunut. Aiheesta voi ja pitää puhua, niin monia muitakin se koskettaa. Keskenämme me olemme puhuneet, pohtineet ja riidelleetkin. Samalla olemme toipuneet. Se jatkuu edelleen.

Lisäksi olemme kirjoittaneet, liuskakaupalla. Päätös kirjasta oli yhteinen. Käsikirjoitusta teimme puolitoista vuotta. Annoimme tekstin välillä levätä ja palasimme siihen taas. Nyt tiedämme jo, että Selviämistarina ilmestyy Minervan kustantamana syyskuussa 2010. Selviämistarina herättää ajatuksia, tunteita ja toivoa. Se kuvaa elämää, jota elettyään alkaa hyvin kirkkaasti oivaltaa, mistä mielenrauha oikein syntyy. Yksin tai yhdessä, niinkuin meillä. Selviämistarina on totta.

Kustantajan sivut – aikanaan kirjaa voi myös tilata niiden kautta.

Selviämistarina. Alkoholi parisuhteessa

Mainokset
Avainsanat: , , , ,

2 ajatusta artikkelista “Selviämistarina. Alkoholi parisuhteessa

  1. Huikeeta, hienoa. Meillä ongelma on meneillään. Ei vakavana, mutta kun min olen oikeestaan absolutisti ja äiti kuoli alkoholin takia. Ja kärsin siitä jo lapsena enkä enää haluaisi. Mut mikä on se raja mitä voi vaatia ja kun toinen ylittää sovitut rajat jatkuvasti. Viha ja raivo on pinnan alla…

    Yritän antaa anteeksi, mutta kauanko minun tulee sietää… Vai olenko minä se hirmu jota toisen pitää yritää sietää.

    Odotan kirjaasi innolla. Hienoa, että teettte sen!

  2. Niin, siinä onkin yksi ongelma ja riidanaihe – missä raja menee ja kuka sen määrittelee. Mitään selvää, valmista rajaa ei ole olemassakaan. Siitä syntyy helposti eipäsjuupas -leikki, josta jossain vaiheessa on leikki kaukana. Ajan myötä näkökulma kapeutuu ja ahdistus lisääntyy molemmilla.

    Kirjassamme on ajatuksia tästä, molemminpuolista peilausta. Miten minä koin, miten taas mies. Samojen kysymysten kanssa olemme painineet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mainokset
%d bloggers like this: