Energiasyöppö työhuoneessa

Saattaa olla, että tunnette tämän ilmiön. Sohvapöydälle tai työhuoneen tuolille jää epämääräinen paperikasa, jota siirrellään paikasta toiseen. Joka kerta sitä siirtäessä ärsyttää. Tuokin tuossa selvittämättä. Pitäisi, mutta ei just nyt. Saattaa kulua viikkoja, ennenkuin kasa tulee selvitettyä. Siinä sivussa valuu aika lailla energiaa hukkaan. Epämääräinen kasa on oikea energiasyöppö.

Sen lisäksi, että paperikasoja riittää, meillä on havaintoja myös muista syöpöistä. Pääsiäiskoristeet tuli kyllä kerättyä laatikkoon suht ajallaan, mutta se laatikko. Se jäi kieppumaan kylpyhuoneen käytävään lähes kahdeksi viikoksi. Täytyy tunnustaa, että myös neljä joulukoristelaatikosta eksynyttä kangassydäntä kökötti kirjapinon päällä näihin päiviin saakka. Sitten se kirkasvalolamppu. Sen käyttökausi loppui jo ajat sitten. Käärin johdon jalan ympäri ja varustin lampun työtilan ovenpieleen tuolille ajatuksella, että vien sen varastoon seuraavan kerran sinne mennessäni. Pakkasin lampun laatikkoonsa torstai-iltana. Ehtihän tuo odottaa vientiä aika monta viikkoa.

Eilen siivosin keittiön kaappia ja kokosin pöydälle tavaroita, jotka haluan säilyttää, mutta jotka joutavat toistaiseksi laatikkoon. Ne aion pakata talteen seuraavan viidentoista minuutin sisällä. En aio huokailla niitä ensi viikolla tai sitä seuraavalla. Roikkumaan jääneet hommat ja keskeneräiset kasat vievät nimittäin uskomattoman paljon voimia, joilla on parempaakin käyttöä.

Vai miten teillä?

Mainokset
Avainsanat: , , , , , ,

6 ajatusta artikkelista “Energiasyöppö työhuoneessa

 1. Kaisa Turtiainen sanoo:

  Moi Tuulevi!

  Ai että kehtasit kirjoittaa arasta aiheesta 🙂 Meillä sen nimi on Toimisto. Se on tietokonepöydällä, mutta myös aika ajoin eteisen hyllyssä sekä keittiössä. Se on syönyt keskeneräiset esseet, ilmaislehdet, kirjanpidosta hukkuneet kuitit, muistilaput ja valitettavasti myös maksamattomat laskut. Että voikin kuiva paperipino stressata! Joskus piruillaan pistän sen päälle pienen pitsiliinan muistuttamaan elämän syvimmästä olemuksesta, nauttimisesta.

 2. Kaisa. Kiitos pitsiliina-ajatuksesta. Nyt kaivan anopin virkkaamat pitsiliinat esille. Sillä noinhan se juuri on – elämän tarkoitus ei tosiaankaan ole stressata paperipinoista vaan nauttia olemassaolosta!

 3. Hyvin osuvasti sanottu ja kiva idea. Pinoja ja nippuja on. Niitä on jopa kertynyt laatikoihin vuosien takaa ja pitäisi vaan löytää sopiva hetki niiden perkaamiseen. Se voisi olla sateinen päivä sisällä tai lämmin päivä viltillä vanhan vaahteran alla…

 4. Jos yhtään lohduttaa, niin kertyy niitä ammattilaisellekin. Papereita, joihin pitäisi ottaa kantaa ja pahimpana häpeänä tällä hetkellä – jouluvalot terassilla. Sammutettuna jo tosin 😉 Ei aina jaksa olla reipas, mutta silloin kun inspiraatio iskee, kannattaa käyttää se hyväkseen.
  Tai joku pieni aika, vaikkapa televisio-ohjelmien välissä. Itse sain kylpyhuoneen kaapin siivottua, kun odottelin yhtä puhelua jokin aika sitten. Tsemppiä vaan, joko kasojen sietämiseen tai niiden raivaamiseen. Saat itse valita, kumpaan 🙂

 5. Tunnustus. Mainitsin postauksessa tavaroista, jotka olin koonnut keittiön pöydälle varastoon menoa varten. Pakkasin ne pahvilaatikkoon vartin sisällä siitä, kun olin tekstin kirjoittanut – ihan kuten uhkasinkin. Se laatikko vaan tuijotti minua uhkaavasti eilisiltaan saakka tuossa kodinhoitohuoneen pöydällä. Eilen kirjoitin sen kupeeseen ”keittiöhilkettä” ja kannoin sen juhlallisesti varaston hyllylle. Jotta viivettä, viivettä 🙂

 6. Inkivääri sanoo:

  Aivan, tekemättömät työt ovat niitä kaikkein raskaimpia! Kuinka usein onkaan käynyt niin, että viikkoja mielenpohjaa vaivannut asiaa järjestyy kahdessa minuutissa, kun vain saa aijalliseksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: