Rudirok on täysin läsnä

Olen täpinöissä ja täysin myyty. Kaikki alkoi, kun varovaisesti hymyilevä nuori mies asteli konserttitalo Mikaelin lavalle Mikkelin kaupunginorkesterin eteen, kapellimestari Claudio Ordazin  viereen. Hoikka kaveri hännystakki päällä ja valkoiset skeittikengät jalassa.  Rudirok.

Rudirok on ääniakrobaatti  ja beatbox artisti. Hän kantaesitti Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa Jan Mikael Vainion säveltämän konserton jousiorkesterille ja beatboxaajalle. Yhdistelmä oli yllättävä ja kutkuttava. Takanamme istuvat leikki-ikäiset alkoivat kuplia naurusta, kun Rudirok pääsi vauhtiin. Ja niin aloin minäkin. Saundi tuntui sydämessä, se pisti tunteet liikkeelle ja sai vedet valumaan silmistä. Innostuselämys huipentui, kun Rudirok palasi lavalle kantaesityksen jälkeen ja teki vielä henkilökohtaisen sound checkin, maistiaiset ohjelmistostaan.

On taito ja taidetta saada kuulija imemään jokaista häivähdystä, naulita penkkiin ja saada unohtamaan kaikki muu tämän hetken ulkopuolella. Olemaan läsnä.  Se taisi lähteä siitä, että  herra beatboxaaja itse oli täysin läsnä siinä, mitä teki. Ynnä osasi loistavasti sen, mitä teki.  Olipa kokemus, ihan mahtava!

PS. Tällaista kokeilevuutta toivoisin perinteisille orkestereille sun muille yhä enemmän. Jotta taiteelliset oivallukset tavoittaisivat myös uutta yleisöä, kokeilevuutta kannattaisi jatkaa markkinoinnissa. Tämäkin konsertti oli imaissut enemmän erityisesti beatboxauksesta kiinnostunutta väkeä, jos siitä olisi pistetty sana liikkeelle sosiaalisen median puolella, vaikkapa IRC-galleriassa, Facebookissa ja Twitterissä.

Rudirok on loistava – kuuntele!

Mainokset
Avainsanat: , , , , ,

3 ajatusta artikkelista “Rudirok on täysin läsnä

  1. terhi mickelsson sanoo:

    Rudi oli Loistava!

  2. Juha Saunamäki sanoo:

    Hei
    Olen usein kuullut ja nähnyt Rudin esiintyvän. Hän on SUPER:)

  3. Allekirjoitan ja alleviivaan teidän kommenttinne, ihan mahtava kokemus olla kuuntelemassa ja katsomassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: