Ärtymys vie energiaa

On jo myöhä ja istun edelleen koneella. Samalla kun odotan, että verkosta latautuu tulostimen ohjelmisto, selaan kuvia ja puuhaan niitä näitä. Takana on pitkä taistelu näiden värkkien kanssa, henkilökohtaisen tukihenkilön ikävöinti ja sen sadat salaisesti ja julkisestikin lausutut voimasanat. Niistä huolimatta homma ei toimi enkä löydä vikaa. Aikaisemmin olen siirtänyt ratkaisemista tuloksettomana jo monta kertaa. Nyt vain pitää yrittää vielä viimoiset keinot – kolmanteen kertaan.

Olen ärtynyt. Samalla tunnen, miten energiankulutukseni riehaantuu. Viikonloppuna tankkaamani leppoisa fiilis ja energinen olo valuu tietokoneen näppäimistölle. Vaikka tajuan sen, en pysty tekemään asialle oikein mitään.

Missä vaiheessa tietokoneesta tuli pakollinen, ärsyttävä harrastus? Haluan kyllä käyttää sitä, mutta en halua taistella onnistuakseni edes kohtuullisesti siinä mitä varten kone on olemassa. En halua opetella käyttöohjeiden salakieltä enkä halua kiikuttaa kerta toisensa jälkeen näitä värkkejä huoltoon kymmenien kilometrien päähän. Uudelleen ja uudelleen.

Tällä purnaamisella ongelma ei ratkea. Koska tilanne on mikä on, luovutan tämän latauksen jälkeen. Toimi homma tai ei. Hengitän muutaman kerran syvään. Istun hetken tuijottamassa kynttilänliekkiä. Käytän koiran ulkona. Nuuskin pakkasilmaa ja kuulostelen talvisia yöääniä. Kaivaudun puhtaiden lakanoiden väliin ja annan unen viedä mennessään.

Joskus vain on osattava antaa periksi, vaikka ei olisikaan saanut aikaan sitä, mitä suunnitteli. Ihan oman hyvinvoinnin ja jo pelkästään levon vuoksi.

Mainokset
Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: