Tee jotakin toisin

aamukahvipöytäRutiinit rytmittävät elämää ja luovat turvallisuutta. Itse muistan äidin viikonlopun leivontapäivät. Lauantaina leivinuunin edusta oli täynnä pullapitkoja ja leivät jäähtyivät omalla levyllään. Nykyään meillä lämmitetään sauna lauantaisin. Samoin tehtiin lapsuudenkodissani. Säännölliset ruokahetket ovat tärkeitä. Niistä tai oikeastaan niiden heittelystä olenkin saanut esikoiselta palautetta. Koska työni ei noudata toimistoaikaa ja olen varsin usein tien päällä päivällisaikaan, säännöllistä iltaruokarutiinia alettiin perheessämme kaivata.  Toisaalta aina kotitoimistopäivien aamuina olen saanut olla laittamassa lapsia kouluun – ehkä siitäkin jää jotain lämpimiä muistoja mieleen. Niin ainakin toivon.

Rutiinit eivät saa kuitenkaan olla kahle eikä elämä saa olla pelkkiä rutiineja. Poikkeaminen tavanomaisesta rytmistä voi virkistää ja energisoida merkillisellä voimalla. Huomasin sen juuri tänään. Mieheni heräsi anivarhain ja starttasi työmatkalle jo viideltä. Vaikka hän hiipi liikkeelle hiljakseen, minua häiritsemättä, havahduin hereille. Koska uni kaikkosi, nousin ylös. Kuinka käyttää poikkeuksellisen runsas aamuaika. Siinäpä kumma pulma minulle, aamu-uniselle ihmiselle. Yli tunti ylimääräistä aikaa aamulla.

Kun sitten seitsemältä starttasin kohti Savonlinnaa, keittiön pöydälle jäi jäähtymään juustokuorrutteinen, rapean ruskea makaronilaatikko. Yllätin itseni ja yllätin perheen suuntaamalla aamuenergiani ruoanlaittoon. Makaronilaatikon pyöräyttämiseen tuntui menevän vain hetki. Tuloksena oli valmis päivällisruoka ja itselle ihmeellisen hyvä mieli. Ikinä en ole laittanut ruokaa ennen kuutta aamulla. Miltähän mahtaisi tuntua saunominen kotitoimistopäivän aluksi? Tai jotain muuta poikkeuksellista. On nimittäin niin, että tekemällä jotakin toisin kuin on tottunut, voi osua oikein energiasuoneen. Minun palkintonani oli flow- tunnelma, mainio aloitus uudelle työviikolle.

Mainokset
Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: