Linnunpoika vai sopuli?

taivasoksia

Richard Bachilla on viisaita ajatuksia. Hän on sanonut, että linnunpoika hyppää koska se luottaa siipiinsä. Sopuli taas hyppää koska kaikki muutkin hyppäävät.

Minä  haluan olla linnunpoika. Se vain ei ole kovin helppoa, sillä luottaminen kuulostaa sanana helpolta, mutta on arkielämän toteutuksessa monesti mahdottoman vaikeaa. On turvallisempaa varmistella ja takertua kiinni siihen, mikä elämää tällä hetkellä ympäröi. Tuttu on kummallisen turvallista, vaikka siihen olisi vähän tyytymätönkin. Usein tyytymättömyys saa olla melkein sietämätöntä, ennen kuin älyää irrottaa kyntensä siitä, minkä reunassa roikkuu.

Tulee mieleen vuosituhannen alkupuoli.  Asetin työn, työpaikan ja toisten ihmisten tarpeet itseni edelle niin pitkään, että uni häiriintyi, sydämen rytmi sekoili ja fyysinen tasapaino alkoi kadota. Mikään ei huvittanut ja rutiinitkin muuttuivat vaikeiksi. Päädyin pitkälle sairaslomalle. Piti voida aika hemmetin huonosti ennenkuin uskalsin irrottaa otteeni silloisesta työstä ja heittäytyä siihen, mistä olin unelmoinut. Itsenäiseksi koulutusyrittäjäksi ja kirjoittajaksi. En luottanut siipiini, vaikka ammattitaitooni luotinkin.  Piipersin sopulilaumassa ja annoin kohdella itseäni huonosti niin kauan kun vain löysin vähänkin sellaista hyvää, millä saatoin puolustella tilannetta. Kroppa oli kumminkin viisas ja pisti järeän vaihteen päälle. Pakotti lepooon, jonka aikana sekava ajatusnuotta päässä alkoi höltyä. Mieli kirkasti seuraavan askeleen. Se oli pelottava ja sen otettuani tunsin hetken, että putoan jonnekin, mistä ei ole paluuta. En tiedä alkuperää sille pelottavalle tunteelle, jonka siipien räpyttelyyn uskaltautuminen laukaisi. Sen läpi sukeltaminen kumminkin raivasi tietä tuleville valinnoille. Löysin siipeni, ensin pienet tyngät, sittemmin jo vähän suuremmat. Se kannatti!

Mainokset
Avainsanat: , , , ,

Yksi ajatus artikkelista “Linnunpoika vai sopuli?

 1. webmaster sanoo:

  Hei!

  Ylläpidämme terveysportaalia osoitteessa http://www.terveyskeskus.fi . Haemme jatkuvasti Internetistä hyviä blogeja, joita haluamme suositella lukijoillemme. Blogit esitetään aiheen mukaisina linkkilistoina.
  Haluaisimme nyt lisätä palveluumme linkin sinun blogiisi. Blogiasi ei ole vielä laitettu esille, joten voisitko laittaa viestiä palvelumme Webmasterille, jos haluat että linkki blogiisi julkistetaan sivustollamme.

  Löydät em. osoitteesta Palaute-linkin, jonka kautta voit lähettää vastauksesi Webmasterillemme.

  Terveisin
  Terveyskeskus.fi:n Webmaster

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: