Kesän aistiherkkuja

Kuistilla tuoksuvat basilikat

KESÄN PARAS YRTTI

Tänä kesänä kuistilla tuoksuvat basilikat. Istutin taimet ruukkuihin, jotka on helppo kiikuttaa sisälle turvaan, jos sade piiskaa tai kalsea keli yllättää. Ihan turhan monena kesänä sää on runnellut yrttipenkin basilikat – lämpimän ilman lemmikit. Nyt napsin makua salaattiin ja koristeita tomaattilohkojen ja mozzarellasiivujen päälle. Tai sitten nuuhkin muuten vain huvikseni basilikan lumoavaa tuoksua. Se nimittäin tosiaankin lumoaa minut, ihmellinen taikayrtti. Jonnekin basilikan tuoksu tempaisee. Jopa marketin vihannesosastolla se tuntuu vievän jalat alta. Liekö se mennyt elämä vai vain välimeren matkojen lämmin lumo mikä kutsuu puoleensa. Kuulin muuten, että hajuvesi- ja saippuateollisuus käyttää basilikasta tislattavaa öljyä korvaamaan resedan tuoksua. Entäs tiesittekö sen, että basilika on kotoisin Intiasta, jossa sitä pidetään kasveista pyhimpänä.

pienivieras

KESÄJÄÄTELÖÄ

Kesällä syödään kermajäätelöä. Vaniljaa, mansikkaa, suklaata, nougatia ja kaikkia niitä lukuisia uusia makuja,joita markkinoilta löytyy. Jäätelöä – ihanaa jäistä jälkiruokaa, joka auringonpaisteessa pehmenee ja alkaa hiljakseen sulaa. Suomessa kuulemma kulutetaan jäätelöä eniten Euroopassa, VWikipedian mukaan peräti 13 litraa henkeä kohti  (2006). Tässäkin kuvassa on jäätelöä, mutta se on jo piilossa raitapaidan alla. Nam, sanoi kummityttö!

villipuutarhaKAIKKI AISTIT KÄYTÖSSÄ VILLIPUUTARHASSA

Oi mikä Kahvila helsingin Kalliossa. Kun astun sisään Helsinginkadulta, sukella jonnekin – olisiko menneesseen Pariisin tai yllättäen löytyneen amerikantädin luokse kylään.  Herkuttelen katseella. kahvila ruokkii sielua suloisesti. Ihania tavaroita ja kauniita kokonaisuuksia. Pittoreskejä yksityiskohtia.  Istahdan henkisesti hengästyneenä. Naapuripöydän aamiainen näyttää hyvältä. Tiskillä tuoksuvat korvapuustit. Kahvi maksaa paljon, mutta on hyvää. Sitäpaitsi tästä tunnelmasta maksan mielihyvin extraa! Lisukkeeksi tilaan Bionade- luomuvirvoitusjuomaa ja jään koukkuun. Kotikulmilla löydän sitä onneksi isosta marketista.

http://www.villipuutarha.fi

http://www.bionade.com/

kahvia_ja_mansikoitaJA MANSIKKANA POHJALLA

Mikä siinä on, että joka kesä tuoreet mansikat maistuvat yhtä hyvälle. Mehevälle, aurinkoiselle,  suloiselle kesälle. Maku, jota ei voi jäljitellä ja josta on halukas maksamaan aika paljon. Tuoksu kiskoo toripöydän ääreen ja siinä sitä ollaan. Mansikka-apajilla, joita ei voi ohittaa. Ensimmäinen litra katoaa sen tien. Kotona voi jo vähän jalostaa herkuttelua. Mansikoita sellaisenaan. Sulaan suklaaseen dipattuja mansikoita. Mansikoita ja kermavaahtoa. Mansikoita jäätelön kanssa. Oikeasti mansikka on hedelmöittymisen jälkeen paisunut kukkapohjus eli pohjusmarja. Varsinaisia hedelmiä ovat pähkylät mansikan pinnalla. Onpas maistuva hedelmäalusta!

Mainokset
Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: