Treffit itsen kanssa

lefkara1Palasimme juuri Kyproksen lomalta. Aurinkoa ja turkoosia merta Pafoksessa. Huikaiseva, säkenöivä ulappa Afroditen syntymäpaikalla Petra tou Romioussa. Lämmintä ja hymyilevää oloa kyproslaisten ystävien seurassa Larnakassa. Viileätä ja rauhaisaa tunnelmaa ylhäällä Troodos-vuoristossa.  Pyhäpäivän pyhä ja puhdas levollisuus Lefkaran kylässä.

Kuulostellessani itseäni ja tuntojani matkan aikana, huomasin taas sen, miten paljon helpompaa on asettua omaan itseensä ulkoisesti rauhallisessa ympäristössä. Turisteja kuhisevassa Pafoksessa jonkinlainen levottomuus vaani helpommin kuin ylhäällä viileillä vuorilla. Kuitenkin jo se, että puhelin oli vaiennettuna laukun pohjalla ja meili ja netti totaalitauolla loman aikana tuuppasivat kummasti kohti mielenrauhaa. Oli paljon pilkkomatonta, aikatauluttamatonta aikaa.  Oli riittävästi unta.  Tämä kaikki kaikki kasvatti vastustustukykyä ulkoista hälyä ja rauhattomuutta vastaan.

Mitä sitten on arki täällä koto-Suomessa? Pirisevää puhelinta, täyttyvää sähköpostia, ajankäyttöä ohjailevaa allakkaa, käsittelyä odottavaa etanapostia, kiireisiä ihmisiä, asioita ja liikennettä. Ulkoinen rytmi imaisee helposti mukaansa ja sisäinen rytmi vaikenee nöyrästi sen alle. Kun hitauden kaipuu ei kuulu, alkaa joskus itsekin uskoa, ettei sellaista puolta itsessä olekaan.  Ajoittainen kiire antaa toki virtaa ja vauhtia myös minulle, mutta elämä ei saisi olla pelkästään sitä.

Ajatuksissani selailen kalenteriani nyt ja mietin, mihin kohtaan sijoitan seuraavan pilkkomattoman ajan saarekkeen. Tilaisuuden mennä treffeille itseni kanssa ilman tiukkaa, armeijamaista aikataulutusta. Sen ei tarvitse olla viikon matka – paljon, paljon vähempikin riittää sisäisen äänen kutsumiseksi!

Mainokset
Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: