Voimaannuttava hetki!

th_qqogqesct2

Kävimme eilen pyhäkahvilla Tertin kartanossa Mikkelin kupeessa. Vaikka olikin pitkä vapaa ja kevätpäivä, oli mieli jotenkin matalalla. Ei olotila aina kysy, onko pyhä vaiko arki, viikko vaiko viikonloppu. Päätimme kumminkin lähteä liikkeelle sen sijaan, että olisimme jääneet hautumaan sohvan nurkkaan.

Se kannatti. Jo hiekkatietä kohti meijerikahvilaa kävellessä oli mukavampi olo.  Parkkipaikalla oli toki autoja, mutta miljöö oli rauhallinen. Huolimatta siitä, että olimme kivenheiton päässä pääsiäisruuhkaisesta viitostiestä. Kahvilan ulkopuolella musiikki kutsui. Sisällä oli hymyilevä henkilökunta ja tietysti se notkuva kakkupöytä. Ottaisinko suklaakakkua vai tuota ihanaa mansikka-marenkikakkua? Päädyin jälkimmäiseen.

Iltapäivän hetki oli levollinen ja mukava, ei kiire mihinkään. Käynti ruokki kaikkia aisteja. Kaunis ympäristö, kauniita tavaroita myymälähyllyillä (vaikken mitään ostanutkaan), yhdessäoloa ajatuksella katetun pöydän ääressä, ikkunoiden takana rauhaisa maisema. Ja silmiin asti ulottuva hymy kahvipannua kallistavalla nuorella naisella.

Kotimatkalle starttasin jo valoisimmilla ajatuksilla. Kyse ei ollut ostamisesta ja mielen lohduttamisesta sillä, vaan siitä että pysähdyin itseni äärelle, olin hiljakseen, arvostin itseäni juuri siinä tuokiossa. Sen voi tehdä missä tahansa. Kesällä laiturin nokassa. Bussin penkillä matkalla Helsinkiin. Koivun juurella kevätlinnun laulussa. Minulla tämä osui tällä kertaa Tertin kahvilaan.

Olemisen hetkellä on kumma voima.  Osasinpa pysähtyä siihen hetkeen, enkä antanut huolenaiheiden kuljettaa minua pois siitä, mikä oli hyvää.

PS. Se on hyvä paikka, Tertin kartano. Käykää tekin!

http://www.tertinkartano.fi/

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: