Oletko puuhakas vai tehokas?

Tällä kertaa lainaan innolla ja antaumuksella Timothy Ferrisiä, digitaaliajan Indiana Jonesiksi tituleerattua hemmoa. Olen nimittäin viime päivinä lukenut hänen kirjaansa 4 tunnin työviikko, kirjaa jossa pohditaan miten raataa vähemmän ja elää enemmän. Vaikka pidän työnteosta ja osaltaan juuri työn kautta elämään tulee syvyyttä,  makua, väriä ja sisältöä, en pidä raatamisella itsensä uuvuttamista elämän itsetarkoituksena.  Kun kirjan amerikkalainen höttö, noin neljännes, kuoritaan pois, jäljelle jää paljon ajattelemisen aihetta ja iso nippu käyttökelpoisia ideoita. Siitä kaikesta minun päässäni käynnistyi suorastaan tähtitaivaallinen ilotulitussäkenöinti.

– Olet puuhakas tehdessäsi asioita, jotka vievät sinua lähemmäs päämäärää. Tehokkuus on (tärkeiden tai mitättömien) tehtävien suorittamista mahdollisimman taloudellisella tavalla. Puuhakkuus välittämättä tehokkuudesta on maailmankaikkeuden oletustila, tuumii Ferriss. Hän kuvaa puuhakkaaksi muun muassa ihmistä, joka tarkistaa meilinsä 30  kertaa päivässä ja laatii yksityiskohtaisen kansiojärjestelmän ja hienot systeemit varmistaaksen, että 30-kertainen ajanhukka sujuu mahdollisimman nopeasti. Kuten Ferriss, myös minä olen ollut oikein asiantuntija tässä puuhailussa. Ferriss lataa kaksi teesiä, jota minä alleviivasin pääni sisään siltä istumalta.

  1. Hyödyttömän puuhan tekeminen hyvin ei muuta sitä hyödylliseksi.
  2. Tehtävä ei muutu tärkeäksi, vaikka siihen kuluisi paljon aikaa.

On siis paljon tärkeämpää se, mitä teet, kuin se miten teet. Tehokkuus on merkityksellistä silloin, kun sen käyttää oikeisiin asioihin. On osattava keskittyä oleellisen. Mutta minkä ja kenen kannalta oleelliseen. Entä jos varmuuden vuoksi tilaisin vielä nuo muutamat uutiskirjeet , että varmasti pysyisin ajana tasalla.

Kokonaan toisen ja paljon pitemmän jutun aihe onkin se, miten tunnistaa ne oikeat asiat ja keskityn siihen oleelliseen.

Kirjasuositus 4 tunnin työviikko, Timothy Ferriss. Basam Books.

Kurkista myös verkostahttp://www.fourhourworkweek.com/

4 tunnin työviikko

Mainokset
Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: