HELMIHETKIÄ

Kotiuduin juuri työmatkalta Haminasta. Myhäilen vieläkin päivän extra-annista, joka järjestyi riittävän väljän aikataulun ansiosta. Ennen kuin starttasin auton kotimatkalle, tulin ajatelleeksi, että taidanpa hyvinkin ehtiä koukata kahvilalenkin. Reilu vartti aikaa itselle houkutti ja koukutti ja löysinkin itseni hetken päästä Fredrikinkadun varrelta, sinisen talon kulmalta.  Tanelinkulmaksi kutsutun talon kivijalassa on Heli ja Aarre Huovilan perinteikkään charmikas kahvila- konditoria Huovila.

Viivyin hitaasti juodun maitokahvin ajan. Selailin paria naistenlehteä, luin jutun ja luin toisen. Nautin levollisesta tunnelmasta ja olemisen ilosta. Aikaa kului vain reilut viisitoista minuuttia, ei sen enempää. Levon tunne, joka syntyi, oli paljon enemmän.  Mielihyvä ja juhlava tunnelma kulki mukana kotiin asti ja on tässä ympärilläni nytkin.

Tällaiset arjen helmihetket ovat voimaannuttavia. Kiireetön kahvikupillinen. Rauhassa luettu lehti.  Ne kantavat eteenpäin, kuljettavat yli niiden vähemmän rauhallisten tuokioiden ja tasapainottavat elämää. Kun vain aina muistaisi huolehtia siitä, että arjen helminauhassa on näitä hetkiä edes kohtuullisin väliajoin. Kukaan ei tee sitä minun puolestani…

Mainokset
Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: