Eläkkeelle 70-vuotiaana

Vuonna 1992 istuin silloisen työpaikkani kahvihuoneessa ja vitsailin työkaverini kanssa siitä, että me pääsemme eläkkeelle varmaan vasta 70-vuotiaina. Vanha vitsi aktivoitui muistin lokeroista, kun päättäjämme ryhtyivät puuhamaan eläkeiän nostoa. Jaa-a, mitähän ehtii tapahtua jäljellä olevien työelämävuosieni aikana. Olen nyt 43-vuotias ja ennen eläkeikä koittaa, ehtii tulla vielä monta päätöstä, ennätetään kellua useissa  eläkekeskusteluissa ja taloudellinen tilannekin muuttuu lukuisia kertoja.

Tässähän sitä olisi yksi murehtimisen aihe lisää. Jos nimittäin lähtisi murehtimaan. Olen kuitenkin ajatellut murehtimisen sijaan keskittyä siihen, minkälaisena toivoisin näkeväni itseni 70- tai jopa 80-vuotiaana. Koska olen aika pitkäikäistä sukua, elinvuosia saattaa hyvinkin riittää. Ja jos ei ole minkäänlaista suuntaa, mitä kohti haluaa mennä, saattaa joutua minne vaan. Minun ikääntymisen idolini on Aira Samulin, sähäkkä ja energinen ja komiasti yli kahdeksankymppinen. Toivon itsekin pystyväni vetämään korkokengät jalkaan samassa iässä!Ja pilkettä, sitä pitää olla silmäkulmassa. Ei se mitä meille tapahtuu, vaan asenne siihen – siitähän on kysymys elämänilossa!

En toki voi tilata tulevaisuutta pakettina elämän postimyynnistä, mutta voin tehdä sen verran, että suuntaan mieleni tietoisesti johonkin päin. Pää täyttyy asioista joka tapauksessa ja minä voin jonkin verran vaikuttaa siihen, millä se täyttyy. Energia virtaa huomion suuntaan. Kun suunta on valittu, alitajuinen mieli poimii matkan varrelta mahdollisuuksia, jotka vievät kyseiseen suuntaan.

Jos siis pääsen eläkkeelle vasta 70-vuotiaana, niin pyrin tekemään sen airasamulin-energialla. Jos jo aikaisemmin, niin nautin elämästä vapaaherrattarena punatukkameiningillä.

Avainsanat: , , , , ,

2 ajatusta artikkelista “Eläkkeelle 70-vuotiaana

 1. mummeli sanoo:

  Olen ollut eläkkeellä vuodesta 1999 ja lähentelen 70. On ihanaa kun on ollut ”omaaaikaa” jo näin monta vuotta. Tosin terveyteni on syy varhaiseläkkeeseen, Kait olisin vielä nytkin kokopäiväinen ihmisten auttaja nyt olen sitä vain satunnaisesti. Rakastin työtäni se oli sitä mitä halusinkin tehdä.
  Mieluinen työ on siunaus oli ihanaa joka aamu odottaa uutta työpäivää .
  Nyt olen onnellinen että jaksan harrastaa mitä haluan ja kyllä on kiinnostavaa aina opetella uutta .
  Kädentaidot on mukava harrastus näkee työn tulokset konkreettisesti. eihän se aina ole ehkä järin viisasta ja ei ollenkaan tuottavaa.Vaan kyllä antoisaa. Vanhankin pitää tehdä rohkeita valintoja.Vaikka kyllä moni ihmettelee, mitä sinä nyt tuolla ja tuolla hasutuksella teet, sehän on aivan turhaa? Kait olen loppuunasti niin lapsenmielimen ja haluan kokeilla osaanko tehdä, vaikka jotain ihan hassua saan siitä mielihyvää.
  Jos joutuu eläkkeelle ennenaikojaan niin pitää löytää jotain mielekästä tekemistä niin kyllä sillon elämä on täyspainoista. Niin ja kun aina on uusia suunnitelmia niin ei nuo kivutkan ole päällimmisenä mielessä .
  Tämä tietsikkakin on tullut vasta eläkkeellä ”ystäväksi” tällä pääseee vaikka timbuktuun tai voi matkustella katsomassa maailmalle tuttuja maisemia.Aivan ihana ”ystävä”.
  Harvoin kiukuttelee ja on aina paikallaan odottamassa minua.
  KAIKILLE SENIOREILLE LISÄÄ HUOKEITA TIETOKONEKURSSEJA niin vanhatkin virkistyy.
  HYVÄÄ TÄTÄ UUTTA-VUOTTA KAIKILLE.
  ps: oliskohan syy punaisessa tukassa.?
  Vasta vuoden verran olen ollut
  ”mummuharmaa”ja tämäkin on ihana asia kun ei tartte kytätää juurikasvua.
  Mennään silti Punatukka-meiningillä etiäppäin!!

 2. Minä haluaisin säilyttää lapsenmielisyyden loppuun asti. Tai oikeastaan löytää sitä, mitä on joskus ennen turhanpäiväistä vakavoitumista ollut. Tavoitteeni on kehittyä hyväntuuliseksi mummoksi, jolla on pilkettä silmäkulmassa. tekemistä riittää, kun tullut turhan paljon harjoiteltua tosikon taitoja, mutta mahdollista se on.

  Ja punatukkameiningillä, kyllä! Sehän on henkinen tila, eikös vaan. Kiitos mummeli virkistävästä viestistäsi.

  Tuulevi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: