Työrauhaa tälle päivälle

Tällä viikolla on tiivis tahti. Alkuviikko lomanjälkeisten sähköpostien ja niistä seuranneiden töiden purkua,  puhelinhaastatteluja, valmennusten valmistelua ja yrityksen asioiden hoitamista. Loppuviikko liikenteessä maailmalla. Mielessä on siis tuhat ja yksi asiaa yhtä aikaa ja aikamoinen hässäkkä – siis jos mielenhallinta pettää.Ja senhän tietää mikä on lopputulos, jos pää muuttuu ampiaispesäksi. Aika vain katoaa, eikä oikein mitään synny.

Tavoitteeni on kuitenkin saada aikaan asioida, eikä sotkeutua ajatusvyyhteihin. Tarvittaessa osaan olla kurinalainen ja nyt loman jälkeen se tuntuu onnistuvan kohtalaisen hyvin. Aamulla aloitin miettimällä löyhästi aikataulun ja tärkeysjärjestyksen. Pätkin päivän eri asioita varten. Hoidan puhelin- ja sähköpostisälää kerralla enemmän, että saan loppupäiväksi rauhan keskittyä isompiin kokonaisuuksiin.

Varmistan työrauhaa myös pitämällä facebookin ja sähköpostin suljettuna kirjoittaessani koulutusmateriaalia. Edestakainen surffailu katkoo ajatusta ja saattaa johtaa siihen, että huomaan istuneeni tunnin aivan muiden kuin kyseiselle päivälle varattujen asioiden äärellä. Kokemusta on. Mielenkiintoisia linkkejä facebook-kavereiden kautta ja kuulumisia tututulta, jonka kanssa en ole aikoihin ollut yhteydessä. Viime mainittuun pitää tietenkin vastata ja kertoa omat kuulumiset. Minulla laveasanaisella se nielaisee äkkiä tunnin.

Työrauhaa järjestelen myös pitämällä huolta kahvipausseista ja lounaaasta, vaikkei kukaan kupposelle kutsukaan. Kun fyysiset tarpeet on huollettu, on mielikin selkeämpi ja työt tässä toimistossa, jossa me, myself and I työskentelemme, sujuvat!

Mainokset
Avainsanat: , , , ,

5 ajatusta artikkelista “Työrauhaa tälle päivälle

 1. tyoelamasairasloma sanoo:

  Oletpa pitkällä tuossa työrauhan hankkimisessa ja siitä huolehtimisessa. Onnittelut! Itse kaipaan sisäistä piiskuria, jotta pysyisin asiassa. 😉

  Satu

 2. onnenoma sanoo:

  Noo – ehkä enneminkin niin, että pitkän harjoittelun tuloksena alkaa olla yhä enemmän sellaisia hetkiä, joissa tuo huolehtiminen onnistuu. Ei ole edelleenkään mikään itsestäänselvyys. Sijaistoiminnot ovat tuttu juttu – ettei totuus unohtuisi!

 3. Pelle Gudsson sanoo:

  Keväinen tervehdys!

  Sivusi olivat niin kivat, että ne pääsivät ensimmäiseksi linkiksi kiirettä käsittelevälle sivulleni.

  Kiitos ja levollista kevättä.

  Pelle

 4. onnenoma sanoo:

  Kiitos! Tällaista palautetta on aina tosi kiva saada – Kävin jo pikaisesti katsomassa myös sinun sivusi ja löysin jo lukuvinkinkin. Momon tiedän, mutta en muista yhtään, joten sen lainaan kirjastosta. On innostavaa löytää romaaneista tai runoista asioita, jotka avaavat elämän isompia ilmiöitä.
  Mukavaa kevättä Pelle!

 5. Jukka Niemi sanoo:

  VAIKKA KIIRE PÄÄLLE PUKKAA; LEPO EI OO AJANHUKKAA

  Täytyy välillä pysähtyä kuuntelemaan Itseään ja purkamaan tuntojaan. On punnittava voimavaransa oikein ja osattava nauttia Itsenä Olemisesta.

  MINUUDEN tuntemista ja korostamista ei vaatia tulevaksi toisilta se on ymmärrettävä ITSE. TASAPAINOINEN ITSETUNTO antaa siihen mahdollisuuden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: